Shanice er gået fra rengøring til serviceleder i 3B uden at sende en eneste ansøgning

Det er langt fra umuligt at gøre karriere i Boligforeningen 3B, hvis lysten er der.

Af Jakob Østergaard Nøhr

- Det har været vildere end en tur i Tivoli. Det er gået virkelig stærkt.

Ordene kommer fra Shanice Nielsen, der siden 21. august har skrevet ’serviceleder’ i sin mailsignatur.

- Det skete med meget kort varsel, men der var en driftschef, som begyndte at se noget i mig, som jeg ikke selv så, og kort efter blev der en stilling ledig her på Vesterbro, siger Shanice.

Stærkt sammenhold blev afgørende

Hendes første kontakt med ejendomsbranchen ligger ikke mere end 6 år tilbage, hvor hun blev koordinator for trappevask i 3B’s boligafdeling Egedalsvænge. Egentlig var det bare for at supplere hendes SU, mens hun læste til socialrådgiver, men efter 1,5 år blev hun fastansat som ejendomsfunktionær samme sted, hvor hun samtidig trådte til som driftssekretær på grund af sygdom.

- Jeg kan snakke med alle, og jeg elsker at lære nyt. Det havde servicelederen i Egedalsvænge også fundet ud af, så han spurgte, om jeg ville med på holdet. Samtidig er jeg serviceminded og ikke bange for at tage fat.

Shanice’ nysgerrighed gjorde hende mere eller mindre selvlært i administrationssystemet UNIK, så efter få år havde hun en værdifuld pakke inden for den almene sektor og 3B. Det er alt sammen egenskaber og kompetencer, hun sætter pris på i dag, men det var ikke det, der fik hende til at fortsætte i branchen.

- Det var min serviceleder og personalet i Egedalsvænge. Kollegaskabet, samarbejdet og det stærke sammenhold var super fedt. Men det hjælper selvfølgelig også, at jeg godt kan lide at bruge mine hænder, syne boliger, og at jeg har fået lov at udforske det hele i driften, siger Shanice Nielsen.

Skal give rum til udvikling

I midten af 2022 blev hun driftslederassistent, men den stilling nåede hun kun at have i 1 år. Derefter blev hun anbefalet af hendes egen driftschef til stillingen som serviceleder i et andet driftsområde.

- Min driftschef og min serviceleder kunne som sagt se noget i mig, og da min nye driftschef fik en ledig stilling, tog det kun et par timer, inden hun ringede, lyder det fra Shanice Nielsen.

Fælles for hendes jobskifter i den almene sektor er, at de stille og roligt er ’gledet ind i hinanden’.

- Jeg har ikke søgt nogen af jobbene, men jeg har langsomt overtaget opgaver, blandt andet i forbindelse med sygdom. Men jeg havde aldrig troet, det skulle komme hertil, og slet ikke så hurtigt. Min opfattelse er, at 3B gerne vil deres medarbejdere og giver dem mulighed for at udvikle sig. Det skal 3B blive ved med, og jeg håber, at andre driftsområder gør det samme, siger den nye serviceleder, inden hun kommer med en udmelding.

- Jeg har sagt til min nye driftschef, at nu skal jeg lige trække vejret og have ro på. Nu bliver jeg her et stykke tid.