Vi hjælper hinanden i vores fællesskab

Lige nu står SAB’s beboere i Bellahøj i en vanskelig og ubehagelig situation. - Heldigvis har vi altid været hjælpsomme og solidariske i de almene boliger, lyder det fra 3B’s formand.

Af Jakob Østergaard Nøhr

Der er mange prisværdige ting ved den almene sektor. Beboerdemokrati, naboskab, boliger for alle, sociale indsatser, integration, foreningsliv, sammenhold, hjælpsomhed, samfundsansvar. Listen er lang, og længere endnu.

- For vi har også solidaritet som en grundlæggende del af det fundament, den almene sektor er bygget på. I klemte tider kan den måske blive sat på prøve, men den vil altid være en del af vores dna, lyder det fra 3B’s formand, Iris Gausbo.

For en del af 3B’s beboere kan det være netop ’klemte tider’ lige nu på grund af de seneste års inflation. For beboerne i SAB’s boligafdeling Bellahøj II er der imidlertid ingen tvivl om, at det er både klemte og hårde tider.

De bredeste skuldre

Her skal familier fra hele 149 boliger genhuses, fordi bygningerne ikke lever op til normerne for sikkerhed, når de er udsat for en vis vindbelastning. For de mest udsatte af bygningerne er sikkerheden nedsat allerede ved 13 m/s i middelvind.

- Det er en forfærdelig situation, de mange familier står i, så vi har selvfølgelig tilbudt SAB at hjælpe med boliger til genhusning. Op til 30 boliger, hvis der skulle blive brug for det. Med flere end 12.000 boliger i 3B – og dermed også de bredeste skuldre i KAB-Fællesskabet – er der ingen tvivl om, at vi også vil og skal bidrage i den her vanskelige situation, siger Iris Gausbo.

Størstedelen af genhusningerne i denne sag er sket i andre SAB-afdelinger i nærheden af Bellahøj. Sagen er dog så stor, at andre kommuner og boligforeninger også er blevet spurgt, om de har mulighed for at hjælpe.

- Her ser vi igen en af styrkerne ved at være en del af KAB-Fællesskabet. I et fællesskab står man sammen og hjælper hinanden. Jeg er helt klar over, at der står beboere på venteliste til en 3B-bolig, men det kunne være, at det en dag blev 3B, der fik brug for hjælp fra andre boligforeninger, slutter 3B’s formand.