Første spadestik til 40 nye 3B-boliger tæt på Amager Strand

Med et første spadestik gik arbejdet i gang med Boligforeningen 3B’s nye boligafdeling Strandlodssund, der kommer til at bestå af 32 almene ungdomsboliger og otte mindre almene familieboliger på Strandlodsvej 11 på Amager. Byggeri af almene boliger er adgangskortet til at bygge i København, mener overborgmesteren.

Af Jakob Østergaard Nøhr

Det første spadestik til 3B's nye boligafdeling Strandlodssund blev taget af Iris Gausbo, Formand for 3B, Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, KAB's byggedirektør, Rasmus Jessing, og Bjarke Windeløv Graae, adm. dir. for AG Gruppen.

- Det er en stor forløsning, at vi nu endelig kan sætte spaden i jorden til et nyt byggeri i 3B efter både corona og stigende materialepriser. Det er ingen hemmelighed, at det gør noget ved vores selvforståelse som almen boligforening, når der ikke kører store entreprenørmaskiner på en 3B-matrikel. Det handler ikke om, at vi bare gerne vil se antallet af 3B-boliger stige i et Excel-ark. Det er fordi, at de fire vægge i hver 3B-bolig i Strandlodssund er et bidrag i kampen om et mere fair boligmarked i vores hovedstad. Alle har ret til at bo godt uden at blive gemt væk. Solen skal også skinne på almene boliger, siger Iris Gausbo om blandt andet den attraktive placering på Strandlodsvej tæt på Amager Strandpark.

Placering har overborgmester for Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen, også bidt mærke i.

- Kvarteret ved Strandlodsvej tegner til at blive et rigtig flot og attraktivt sted at bo. Derfor er jeg glad for, at almene boliger bliver en del af området. Det betyder nemlig, at kvarteret bliver for alle slags mennesker og også dem uden den store pengepung. Hvis man vil bygge i København, skal man engagere sig i København. Det gør man ikke mindst ved at bygge alment. I øjeblikket har rigtig mange almene boligselskaber svært ved at realisere deres projekter. Derfor er det også en lille solstrålehistorie, at det lykkes her. Det synes jeg, at både AG Gruppen og 3B fortjener ros for, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Stor vægt på udearealerne

Strandlodssund ligger i Sundbyøster 750 meter fra Amager Strandpark og tæt på grønne arealer som Kløvermarken, Lergravsparken og Amager Fælled. Boligafdelingen er en del af et større byggeri med parkering i kælder, fælles gårdrum og gårdmiljø samt private boliger.  Gårdrummet rummer parktræer og får et haveagtigt udtryk med stauder og buske. Mod Strandlodsvej skabes der plads i stueetagen til fællesskaber på tværs af beboere, naboer og bydelen.

- Vi er i AG Gruppen glade for projektet, som bidrager til at udvikle et tidligere industriområde til et attraktivt miljø med blandede ejerformer. Der er lagt stor vægt på udearealerne, så de indbyder til fællesskab og dialog på tværs af de forskellige boliger. Det er et aktivt og inkluderende boligliv, vi meget gerne bakker op om, lyder det fra AG Gruppens adm. dir., Bjarke Windeløv Graae, inden KAB's byggedirektør, Rasmus Jessing, supplerer:

- Strandlodssund er et godt eksempel på, hvordan alment og privat byggeri kan udvikles og bygges i fællesskab. Det kræver velvilje og visioner, og jeg vil gerne takke NREP, AG Gruppen og Københavns Kommune for et rigtig godt samarbejde – og samtidig ønske Boligforeningen 3B tillykke med, at spaderne nu er sat i jorden, og en ny boligafdeling med betalbare boliger for alle på en meget attraktiv beliggenhed kan skimtes forude.

Fakta om Strandlodssund

Adresse: Strandlodsvej 11B, 2300 København S

Boligtyper: 32 ungdomsboliger (1-rums) og 8 små familieboliger (2-3 rums). Boligstørrelser: Ungdomsboliger på 44-49 kvm. Familieboliger på 53-62 kvm. Byggestart: Januar 2024 - indflytning: Forår 2025

Interesselisten er ikke åben endnu, så det er ikke muligt at skrive sig op til 3B's Strandlodssund på nuværende tidspunkt. Følg med her på siden eller på Facebook for at blive opdateret.

Husleje
Ungdomsboliger:
43 kvm. 4.420 kr./md. (indskud 27.760 kr.)  -  50 kvm. 5.140 kr./md. (indskud 32.280 kr.)

Små familieboliger:
53 kvm. 6.620 kr./md. (indskud 31.660 kr.)  -  62 kvm. 7.750 kr./md. (indskud 37.030 kr.)