3B indfører grundlovsdag som officiel mærkedag

Den almene sektor hviler på et stærkt demokratisk fundament. Derfor er det oplagt, at 3B bliver en del af den nyopstartede Grundlovsfesten, som vil styrke grundlovsfejringen i hele landet.

Af Mette Winding Top

Den 5. juni 1849 blev grundloven underskrevet. Den gjorde demokrati til styreformen i Danmark. Selvom blandt andre kvinder og tjenestefolk ikke var inkluderet dengang, var det et stort fremskridt, at folket i stedet for kongen alene var med til at træffe afgørende beslutninger for landet.

Siden dengang er Danmark kun blevet mere demokratisk sidenhen. Det har blandt andet betydet, at den demokratiske kultur – at flere er med til at bestemme, og at alle kan vælges som repræsentanter for folket – har bredt sig langt ud over den landspolitiske arena - f.eks. også til den almene sektor, hvor beboerne selv bestemmer, hvordan deres boligafdelinger skal udvikle sig.

Organisationsbestyrelsen har afsat en pulje på 50.000 kr., hvor beboere kan søge midler til at afholde lokale grundlovsfejringer i boligafdelingerne. Der er oprettet en hjemmeside – 3b.dk/grundlovsfesten – hvor al information om festen løbende bliver samlet. Her kan man blandt andet finde inspiration til indhold på festdagen samt information om, hvordan man søger midler fra grundlovspuljen.

3B’s grundlovs-initiativ er en del af Grundlovsfesten.dk, som ser dagens lys i 2023. Bag den står en lang række prominente personer inden for politik og civilsamfund, som ønsker at styrke demokratiet.

TOPBILLEDE: Folketingssalen. Foto: Christoffer Regild