Grundlovsfest i 3B

3B indfører Grundlovsdag som officiel mærkedag. Skal jeres afdeling være med? Så har I nu mulighed for at søge midler til en Grundlovsfest. Få inspiration til, hvad festen skal indeholde her.

Lav din egen grundlovsfest

Den 5. juni fejrer vi grundlovsdag og demokratiet i Danmark. For på den 5. juni 1849 blev grundloven vedtaget, og styreformen i Danmark blev officielt folkestyre, altså demokrati. Den almene sektor hviler på et solidt, demokratisk fundament udgjort af aktive beboervalgte, og derfor er det helt oplagt, at vi markerer denne dag hvert år. 

Derfor har 3B valgt at deltage aktivt i den nyopstartede Grundlovsfesten, som vil styrke grundlovsfejringen i hele landet. Grundlovsfesten har fokus på børnene. Børn fødes nemlig ikke som demokrater, men det bliver de, når vi i fællesskab uddanner og danner børnene til demokratiet. Du kan læse mere om det landsdækkende projekt her

Vil du stå for et grundlovsarrangement i din boligafdeling, har du mulighed for at søge op til 5.000 kr. hos Boligforeningen 3B. Organisationsbestyrelsen har afsat 50.000 kr., som alle beboere kan søge midler til aktiviteter fra. Hvis vi ikke kan imødekomme dit ønske, kan du overveje, om arrangementet alligevel kan lade sig gøre med midler fra afdelingsbestyrelsen og/eller en egenbetaling fra beboerne på et mindre beløb.

Er i flere boligafdelinger, der bor tæt på hinanden, så kan I overveje og undersøge, om I kan afholde et større grundlovsarrangement sammen.

Hvordan kan man fejre dagen?

Vil du have inspiration til, hvad der kan foregå til en grundlovsfest, kan du blandt andet få inspiration fra andre boligafdelinger: 

  • I kan plante et grundlovstræ med børnene i jeres boligafdeling.
  • I kan invitere nogle unge studerende ud til jer for at holde grundlovstaler.
  • I kan sørge for børneunderholdning, så alle børnefamilierne kommer med. Lej en hoppeborg, en ballonkunstner, en ansigtsmaler, en gøgler ...
  • I kan lave workshops for børn og unge om, hvad der gør jeres boligafdeling til et godt sted at bo.
  • I kan invitere en eller flere lokalpolitikere fra din kommune til at holde grundlovstale (OBS: Husk at tage hensyn til andre politiske overbevisninger end din egen – det er helt centralt i demokratiet).

Du kan prøve at tage fat i din afdelingsbestyrelse, din nabo eller andre aktive ildsjæle i din afdeling - måske kan I planlægge et godt arrangement sammen. Det vigtigste er blot, at der skal være fokus på børnene.

Sådan søger du midler

Skriv en mail til kundecenter3b@kab-bolig.dk med "Grundlovsfest" i emnefeltet. I mailen skriver du, hvad du søger midler til – f.eks. hvis du har fået inspiration fra ovenstående forslag. Det må selvfølgelig også gerne være underholdning, som ikke fremgår af forslagene.

Frist for ansøgning: tirsdag den 30. april 2024