Den 10., 11. og 14. juni 2021 har vi lukket for personlige henvendelser pga. flytning. Læs mere.

3B skal have ny strategi - men hvad betyder det for mig?

Beboerne har indflydelse på 3B's nye strategi

En strategi er et redskab, som vi i 3B skal arbejde med hver eneste dag for at gøre 3B så godt et fællesskab som overhove­det muligt for både beboere, beboervalg­te og medarbejdere.

Vi har i snart to år arbejdet på strategien, og i det arbejde har mange beboere og beboervalgte deltaget. Sammen er vi kommet frem til fire byggesten, som strategien kan have fokus på:

  • Vi forstærker beboerindflydelsen
  • Vi sætter en bæredygtig dagsorden
  • Sammen skaber vi gode hjem
  • Vi giver plads til alle

Intet er dog besluttet, før strategien er vedtaget på repræsentantskabsmødet til juni. Så synes du, noget helt femte skal have opmærksomhed, håber vi, du vil deltage i en af vores aktiviteter, som er lavet netop for at få flest muligt beboere i tale.

 

Aktiviteter

For at være sikre på, at vi arbejder med det rigtige i den nye strategi, vil vi meget gerne vide, hvordan du oplever hverdagen som beboer i 3B. Derfor inviterer vi til forskellige aktiviteter, som passer til alle aldersgrupper.

Malebog

Der er sendt malebøger ud til alle ejendomskontorer, som viser tegninger fra hverdagen i 3B. Bagerst i bogen kan hele familien hjælpes med at besvare spørgsmål og deltage i en konkurrence om en tur til Bakken for hele familien. Konkurrencen slutter den 1. maj.

Malebogen kan hentes på ejendomskontoret. Åbningstider og forholdsregler ift. corona kan variere. Du kan læse om dit lokale ejendomskontors åbningstid på appen ”Mig og Min Bolig”.

Youtube-konkurrence

Har du en historie at fortælle? Så kan du vinde et Supergavekort!

Der er heldigvis også mange unge i 3B’s ejendomme. Men hvad er det bedste ved at bo alment? Og hvad kan være svært? Har du overhovedet tænkt over, hvad det betyder at bo i en almen bolig? Lav en video med dine venner eller din nabo, hvor du fx viser det bedste eller det sværeste ved at bo i din afdeling, eller hvor du lader dig inspirere af et eller flere af de fire temaer, som 3B’s nye strategi har fokus på – fx den grønne omstilling eller at give plads til alle.

Du må helt selv bestemme, hvad videoen skal handle om, så længe den tager udgangspunkt i din hverdag i 3B. Den må gerne være sjov, skør og fuld af alle dine gode venner, men den skal have et budskab, som man forstår, selvom man ikke kender dig, din afdeling eller dine venner. Videoen skal vare 1 minut.

Vi har lavet en række guides som kan hjælpe dig til at lave den perfekte video:

  • Klik her for at se video for tips og tricks til, hvordan du selv laver en god video
  • Klik her for at se video om, hvordan du redigerer din video på IPhone i appen IMovie
  • Klik her for at se video om, hvordan du redigerer din video i appen Videoshop på Andriod.

De tre bedste videoer vinder et Supergavekort til en værdi af 1.000 kr. og bliver delt fra 3B’s hjemmeside og på sociale medier – med jeres accept selvfølgelig.

Når videoen er færdig, kan du sende en mail 3b@kab-bolig.dk, hvor du i emnefeltet skriver "Videokonkurrence", og vedhæfter videoen eller et link til den. Vi kalder det en Youtube-konkurrence, men du behøver ikke uploade videoen til Youtube, du kan også sende os den direkte på mail. Hvis filen er for stor, kan du nemt og gratis uploade den via www.wetransfer.com.

Vi skal bare have modtaget videoen senest den 1. juni, hvis du vil være med i konkurrencen.

Har du spørgsmål til konkurrencen er du velkommen til at kontakte os på 3b@kab-bolig.dk

 

Debatmøder - hver onsdag i april fra kl. 17.00-18.30

Udover de to ovenstående aktiviteter har du også mulighed for at deltage i debatmøder hver onsdag i april fra kl. 17.00-18.30. Det er desværre stadig ikke muligt at mødes fysisk, så derfor inviterer vi til online debatmøder. De er naturligvis gratis for alle beboere i 3B, og vi håber, at rigtig mange vil være med, når man bare kan logge på hjemme fra sofaen.

Debatmøderne tager afsæt i de fire byggesten, som strategien har fokus på. Hvert debatmøde starter med et oplæg fra en ekspert, hvorefter I bliver opdelt i grupper. I grupperne skal I diskutere med hinanden, hvordan man bedst får dagens tema realiseret i jeres afdeling. De anbefalinger, I kommer frem til, bliver samlet i et hæfte, som I alle får bagefter.

Læs mere om de fire debatmøder her: 

7. april kl. 17.00-18.30: Sammen skaber vi plads til alle - med oplæg af TV-vært Abdel Aziz Mahmoud

I 3B bor vi mange forskellige mennesker sammen. Kigger vi os omkring i afdelingen, er der naboer i alle aldre, i alle hudfarver og inden for alle sociale lag. I 3B ser vi det som en stor værdi at have et mangfoldigt fællesskab, og derfor inviterer vi til debat om, hvordan vi kan styrke dette fællesskab bedst muligt.

Til at sætte debatten i gang har vi inviteret TV-vært og journalist Abdel Aziz Mahmoud. Abdel er kendt fra blandt andet DR’s Aftenshowet, TV2’s Go’ aften LIVE og TV-serien Familien fra Lærkevej, som handlede om Abdels egen familie. Abdel har både gennem sin opvækst og i sin mail-indbakke erfaret, hvad det vil sige, når kulturer og fordomme ramler sammen. Det har ikke altid været let, men Abdel har en fantastisk evne til at servere det hele med humor og et glimt i øjet. Han lover derfor også, at der vil masser at grine af til hans oplæg den 7. april.

Efter oplægget er der debat mellem alle beboere, hvor I på tværs af afdelinger skal diskutere, hvordan vi bedst skaber plads til alle i 3B-fællesskabet.

Har du allerede nu spørgsmål, som du ønsker, han kommer ind på i sit oplæg, kan du stille dem til Mette fra Kundecenter 3B på metto@kab-bolig.dk.

14. april kl. 17.00-18.30: Vi forstærker beboerindflydelsen - med oplæg af demokratiekspert Bjørn Hansen

Alle afdelinger i 3B har en afdelingsbestyrelse, som har stor indflydelse på, hvordan afdelingen skal se ud. Du kan som beboer stemme på, hvem der skal sidde i bestyrelsen, og du kan selv stille op, hvis du har lyst. Afdelingsbestyrelserne fungerer meget forskelligt fra afdeling til afdeling, ligesom det er meget forskelligt fra beboer til beboer, hvor godt I kender til jeres muligheder for at få indflydelse. Derfor inviterer vi til debat om, hvordan vi bedst muligt kan forstærke beboerindflydelsen.

Til at sætte debatten i gang har vi inviteret demokratiekspert Bjørn Hansen, som til daglig er direktør i DeltagerDanmark. Bjørn ved en masse om, hvordan man skaber forandring på sin arbejdsplads, gennem sit fagforbund eller i en politisk bevægelse. Han er derfor den helt rette til at inspirere til en videre debat om, hvordan vi bedst muligt forstærker beboerindflydelsen i 3B.

Har du allerede nu spørgsmål, som du ønsker, han kommer ind på i sit oplæg, kan du stille dem til Mette fra Kundecenter 3B på metto@kab-bolig.dk.

21. april kl. 17.00-18.30: Sammen skaber vi gode hjem - med oplæg af sociolog Aydin Soei

Når man går rundt i et alment boligområde, kan man støde på både beboere og medarbejdere. Hvad betyder det for hverdagen, at der går en mand rundt i arbejdstøj og rydder op, når du hygger på legepladsen? Og hvordan fordeles ansvaret mellem medarbejdere og beboere, så alle støtter op om, at afdelingen er pæn og hyggelig? Føler du som beboer, at du har tilstrækkelig indflydelse på, hvordan afdelingen ser ud, eller synes du, der er for langt fra de gode ideer til konkret handling? Det er noget af det, vi skal diskutere, når vi inviterer til debat om, hvordan vi sammen skaber gode hjem.

Til at sætte debatten i gang har vi inviteret sociolog Aydin Soei, som især er kendt for sine bøger og mange tv-optrædener om ghettoområder og om radikalisering. Aydin er selv vokset op i alment boligbyggeri og har beskæftiget sig med emner relateret til de almene boligområder i mange år. Derfor ved han mere end de fleste om, hvordan hverdagen typisk ser ud. Har du allerede nu spørgsmål, som du ønsker, han kommer ind på i sit oplæg, kan du stille dem til Mette fra Kundecenter 3B på metto@kab-bolig.dk.

28. april kl. 17.00-18.30: Vi sætter en bæredygtig dagsorden - med oplæg af TV-vært Sebastian Klein

Når vi bor mange sammen på store områder, har vi både en forpligtelse til at tænke bæredygtigt – og vi har nogle andre muligheder, end den lille husholdning i parcelhuset har. Vi kan f.eks. omlægge dele af vores udearealer til vild natur, som vi gør med projektet Vild med Vilje. Vi kan lave byttecentraler og genbruge i stedet for at købe nyt. Vi kan spise sammen og mindske madspild. Der er så mange ideer, når vi bor mange sammen, og derfor inviterer vi til debat om, hvordan vi sætter en bæredygtig dagsorden.

Til at sætte debatten i gang har vi inviteret TV-vært Sebastian Klein, som især er kendt for sin fantastiske evne til at formidle natur på en måde, så alle er med. Han slutter rækken af online møder af med et oplæg, som både kommer omkring Sebastians egen have, som han har omlagt til vild natur, og om, hvordan 3B kan tænke mere biodiversitet ind i hverdagen. Har du allerede nu spørgsmål, som du ønsker, han kommer ind på i sit oplæg, kan du stille dem til Mette fra Kundecenter 3B på metto@kab-bolig.dk.